CardiacCare@Home

Onder leiding van het Radboudumc en samen met verschillende bedrijven en instellingen werken we aan het project CardiacCare@Home. Met slimme technologie thuis willen we de zorg voor mensen met hartfalen gaan verbeteren. Meer techniek thuis moet opnames in het ziekenhuis voorkomen door vlottere revalidatie, betere monitoring van het hart en snellere aanpassing van therapie. Hierbij werken we ook samen met mensen in een kwetsbare positie, rondom de inzet van thuis-technologie, om verslechtering in de gezondheidssituatie te voorkomen.

In Nederland kampen 240.000 mensen met hartfalen en dat leidt jaarlijks tot 40.000 ziekenhuisopnames. De kosten hiervan zijn 800 miljoen euro per jaar. Deze patiënten hebben vaak een slechte algehele conditie, matig herstel na een ziekenhuisopname, en een hoog risico op heropname. Onderzoekers van allerlei bedrijven en instellingen in Nederland, waaronder het Erasmus MC en TU/e, gaan onder leiding van Dick Thijssen, hoogleraar Cardiovasculaire Fysiologie aan het Radboudumc, onderzoeken of ze dat grote aantal ziekenhuisopnames kunnen terugdringen.

Doel

Het project moet de kwaliteit van leven van patiënten gaan verbeteren, de werklast voor ziekenhuispersoneel verlagen en de totale zorgkosten voor hartpatiënten verminderen.

Karin Dijkstra van HealthTech in Society en hogeschool Saxion: ‘’Dit is een prachtige samenwerking. Hiermee leveren we een bijdrage aan het toegankelijk en geschikt maken van technologische innovaties voor mensen in sociaal kwetsbare posities.’’

Meer informatie

Kijk hier, op de website van het Radboudumc voor meer informatie over het project.

Financiering

Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij subsidie van NWO Perspectief.

Partners

Aan het project onder leiding van Dick Thijssen van het Radboudumc doen de volgende instellingen mee: Erasmus MC, Technische Universiteit Eindhoven, Fontys, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Saxion, Maastricht UMC+, Radboudumc, TNO, Universitair Medisch Centrum Groningen, Universiteit Twente, Wageningen University, AIKON, Capri Hartrevalidatie, Masimo, MiBida, PraxaSense, Unilabs, VGZ, Chronisch ZorgNet, Dutch CardioVascular Alliance, Harteraad, Hartstichting, Hartvaat-HAG, Jeroen Bosch Ziekenhuis, KNGF, Máxima MC Fonds, Medicus online, Medisch Spectrum Twente, Netherlands Heart Institute, NHN, NVVC, Pharos, Rijnstate Ziekenhuis, 4TU.Health, VSG.

 

Gerelateerde projecten

Bekijk alle projecten

Professional Doctorate (PD) ‘Leefstijlinterventies: van individuele aanpak naar integraal samenwerken’.

De samenwerking en verbinding tussen het gezondheids- en sociale domein staat centraal in dit PD-traject.

Leeflab voor gezondheids-bevordering

Dankzij samenwerking tussen Erwelzijn, de provincie Overijssel, hogeschool Saxion en de gemeente Almelo is in

Train de change agent: S(t)imulatie van implementatie van digitale technologie in de ouderenzorg

Ouderen leven langer, vaak met meerdere chronische ziekten. De ouderenzorg staat onder druk, gezien de